Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Alexander den store" by Bengt Liljegren * Book PDF Kindle ePub Free

Alexander den store

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Alexander den store
  • Author : Bengt Liljegren
  • Release Date : January 23, 2012
  • Genre: Nonfiction,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 38797 KB

Description

Alexander den store (född 356 f.Kr.) Àr en av vÀrldshistoriens mest betydande gestalter. Men vem var han egentligen? En tidig globaliseringsföresprÄkare? En framsynt ledare som ville skapa en idealisk vÀrldsstat? Eller en maktlysten tyrann som inte skydde nÄgra medel i sin jakt efter Àra och ryktbarhet?
KarriĂ€ren inleddes vid nyss fyllda tjugo Ă„r och förde honom pĂ„ ett enastĂ„ende krigstĂ„g frĂ„n dagens Albanien i vĂ€ster till Indien i öster. PĂ„ ett decennium förĂ€ndrade Alexander vĂ€rlden för alltid. Han dog i Babylon under mystiska omstĂ€ndigheter vid 32 Ă„rs Ă„lder. Legenden om honom genljuder Ă€n idag – i Hollywoodfilmer, skönlitterĂ€ra bestsellers och politisk propaganda. Problemet Ă€r att den historiske Alexander med tiden har försvunnit under en vĂ€v av överdrifter och osanningar.
I historikern Bengt Liljegrens bok skingras detta töcken. Liljegren har noga analyserat de antika kÀllskrifterna, skurit bort sagostoffet och myterna, och blottlÀgger hÀr den verklige Alexander III av Makedonien. Och det fantastiska Àr att den historiska verkligheten visar sig vara minst lika spÀnnande som legenden.
Alexander den store Àr inte bara en berÀttelse om genialisk krigföring och ofattbar grymhet, utan Àven en gripande skildring om passionerad kÀrlek mellan mÀn, komplicerade barn-förÀldrarelationer och svÄrlösta mordfall.


Download Ebook "Alexander den store" PDF ePub Kindle